0
Kuchnia

Domowa czekolada Reese’s

Czekoladki Reese’s to istna słabość dla fanów masła orzechowego. A jakby tak zjeść słodkie i zarazem mieć zaoszczędzone kalorie? Czekolada bez cukru i to jeszcze smaczniejsza od kupnych słodyczy – to możliwe! Przepis na najpyszniejszą czekoladę orzechową znajdziecie poniżej 😉

Zaledwie 5 składników i 10 minut roboty, a Wasi domownicy oszaleją na punkcie tego cuda! Tym bardziej się cieszę, że udało mi się przygotować przepis na słodycze, które są raczej ciężko dostępne w Polsce. Ja po swoje Reese’s pojechałam aż do Czech. Ale od teraz możecie się rozkoszować tym smakiem kiedy tylko zechcecie 🙂

Domowa czekolada Reese’s

0 from 0 votes
Recipe by Jessica Course: DeserDifficulty: Łatwe
Ilość porcji

1

tabliczka
Czas przygotowania

10

minutes

SKŁADNIKI

  • MASA ORZECHOWA
  • 2 łyżki 2 łyżki masła orzechowego

  • 1 łyżka 1 łyżka oleju kokosowego

  • 0,5 łyżki 0,5 łyżki zmielonego ksylitolu

  • duża duża szczypta soli

  • POLEWA CZEKOLADOWA
  • 40 g 40 gorzkiej czekolady 70% bez cukru

  • 1 łyżeczka 1 łyżeczka oleju kokosowego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Olej kokosowy rozpuszczamy i dokładnie mieszamy z masłem orzechowym, ksylitolem i solą.
  • Masę orzechową wykładamy do foremki silikonowej i mrozimy do stwardnienia.
  • Gorzką czekoladę rozpuszczamy wraz z olejem i studzimy.
  • Polewą oblewamy twardą czekoladę i mrozimy jeszcze na chwilę. Gotowe!

Recipe Video

Dajcie znać czy czekolada Wam smakowała! A może macie jakieś propozycje na kolejne przepisy z użyciem masła orzechowego? 🙂

Po więcej przepisów zapraszam do mojej książki kulinarnej “Fit słodycze na zdrowe życie”. Recenzję książki znajdziecie poniżej:

Zobacz również

Kup teraz
Subskrybuj
Powiadom o
guest

1 Komentarz
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel
Daniel
2 lat temu

Mega profesjonalnie wyglądają te przepisy!

1
0
Skomentujx