0
Kuchnia

Najlepszy przepis na gofry

Nie znam osoby, która by nie lubiła gofrów 😀 Jednak jak przygotować gofry, aby były chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku? Mam dla Was przepis na dokładnie takie gofry, a przy okazji pokazuję, jaka gofrownica się u mnie sprawdza. Zapraszam do kuchni! 🙂

Jeśli szukacie dobrej gofrownicy to mogę Wam polecić swoją. Najlepsza gofrownica to model MPM MGO-13 🙂 Podlinkuję Wam ją tutaj. W zależności od tego, jak długo trzymamy gofry w środku i na jakiej mocy pieczemy (ja używam zawsze 2 mocy przed max) to wychodzą albo całe mięciutkie albo chrupiące. Piecze się w miarę szybko i nic nie przywiera 🙂

A teraz już Was dłużej nie przetrzymuję i zapraszam po najlepsze gofry! 🙂

Najlepszy przepis na gofry

0 from 0 votes
Recipe by Jessica Course: ŚniadanieDifficulty: Łatwe
Ilość porcji

4

sztuki
Czas przygotowania

20

minutes

Składniki

  • 1 1 jajko

  • 4 łyżki 4 mąki pszennej (lub orkiszowej, pszennej pełnoziarnistej, kasztanowej, gryczanej, owsianej)

  • 1 łyżka 1 skrobi ziemniaczanej

  • 2 łyżki 2 ksylitolu

  • 1 łyżeczka 1 proszku do pieczenia

  • 200 ml 200 kefiru

  • 1 łyżka 1 masła

  • 1 łyżeczka 1 pasty waniliowej (lub olejku waniliowego)

sposób przygotowania

  • Masło rozpuszczamy. Trzepaczką mieszamy wszystkie składniki w misce.
  • Wlewamy porcje ciasta do mocno rozgrzanej gofrownicy i pieczemy aż gofry będą lekko brązowe. Studzimy na kratce z piekarnika i podajemy z frużeliną.

Recipe Video

moja rada

  • Zamiast kefiru możecie też użyć dowolnego mleka. Należy wtedy użyć 150 ml mleka.

Z czym najchętniej podajecie gofry? Ja uwielbiam frużelinę, ale goframi z bananem i kremem orzechowym też nie pogardzę 😉

Zobacz również

Kup teraz
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Skomentujx