Nie znam osoby, która by nie lubiła gofrów 😀 Jednak jak przygotować gofry, aby były chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku? Mam dla Was przepis na dokładnie takie gofry, a przy okazji pokazuję, jaka gofrownica się u mnie sprawdza. Zapraszam do kuchni! 🙂
Jeśli szukacie dobrej gofrownicy to mogę Wam polecić swoją. Najlepsza gofrownica to model MPM MGO-13 🙂 Podlinkuję Wam ją tutaj. W zależności od tego, jak długo trzymamy gofry w środku i na jakiej mocy pieczemy (ja używam zawsze 2 mocy przed max) to wychodzą albo całe mięciutkie albo chrupiące. Piecze się w miarę szybko i nic nie przywiera 🙂
A teraz już Was dłużej nie przetrzymuję i zapraszam po najlepsze gofry! 🙂
Z czym najchętniej podajecie gofry? Ja uwielbiam frużelinę, ale goframi z bananem i kremem orzechowym też nie pogardzę 😉