Caffè? Solo con Giotto! Znacie tą słynną reklamę, w której do espresso koniecznie musi wlecieć ta chrupiąca, orzechowa kuleczka? Teraz możecie spróbować jej smaku w wersji XXL. Ciasto jest obłęęęędnie orzechowe, a wcale nie odbije się na Waszej figurze, ponieważ nie zawiera cukru. Zachęciłam Was? Wbijajcie! 🙂
Starałam się odzwierciedlić chrupkość wafelka w spodzie i myślę, że mi się to udało. Do spodu możecie użyć dowolnych ciastek bez cukru. Ja użyłam ciastek z Biedronki, bo nadają się idealnie. Wnętrze jest niesamowicie aksamitne. Łyżeczka delikatnie wbija się w środek masy i przez nią prześlizguje. A polewa to zwieńczenie orzechowego smaku. Oczywiście możecie zrezygnować z dekoracji, jeśli patrzycie na cukier, ale ta jedna kuleczka nikomu nie zaszkodzi, a dodaje ciastu uroku 🙂
Jak Wam się podoba pomysł na ciasto XXL? Może macie pomysł, jakie inne słodycze przemienić w ciasto? 🙂
Mogę prosić o szczegóły o jakie ciastka z Biedronki dokładnie chodzi? 😊
Marki Vitanella w beżowym opakowaniu z niebieskim napisem “Bez cukru” 🙂